Investigation board

Utama Star kasino shareholders geus disangka tina Bond Pidana

Déwan investigasi

A nyekel saham utama dina proyék Resort kasino di Queensland geus disangka Tumbu ka kajahatan diatur. [Image: Shutterstock.com]

Ngangkat patarosan husus

Salah sahiji shareholders pangbadagna Ratu urang darmaga Brisbane Star Hiburan kasino Resort di Queensland bisa boga tumbu ka kajahatan diatur. Panalungtikan ku ABC News ngungkabkeun yén perusahaan Chow Tai Fook anu nampi persetujuan ti pamaréntah Queensland di 2015 pikeun janten pasangan dina proyék kasino Star Entertainment anyar $ 3,8 milyar (US $ 2,6 milyar) tiasa gaduh hubungan anu teu jelas.

teu nuduh Chow Tai Fook atawa kulawarga Cheng tina sagala kagiatan kriminal

The panaséhat kajujuran anu ditaksir mitra poténsial dina proyék kasino ngaku yen anjeunna teu sadar Tumbu mungkin parusahaan ka kajahatan dina waktu assessing suitability. A B C teu nuduh Chow Tai Fook atawa kulawarga Cheng tina sagala aktivitas kriminal, tapi pausahaan média yakin patarosan kudu diwaler ngeunaan peran Chow Tai Fook di Brisbane urang Ratu urang darmaga kasino Resort.

Ningali tuduhan

Chow Tai Fook owns ogé satengah tina munara apartemen sabudeureun kasino jeung narima komisi pikeun sakabéh gamblers VIP anu diarahkeun ka tempat. Harta darmaga Ratu bakal dibuka taun payun.

sagala informasi anyar wangsit bakal ditalungtik

Aya undang-undang anu nyegah usaha ngagaduhan mitra dina reputasi anu goréng. Ayeuna Queensland Jaksa Agung Shannon Fentiman, lulugu régulator kasino propinsi urang, disebut dugaan ti panalungtikan ABC “deeply ngeunaan”. Anjeunna neraskeun yén inpormasi anyar anu diungkabkeun bakal ditalungtik.

ABC Panalungtikan wangsit dina laporan na yén Chow Tai Fook jeung sababaraha pausahaan patali boga tumbu ka kajahatan diatur di Cina nu bentang dekade. Sababaraha sambungan maranéhanana kaasup gangster Makau Wan Kuok Koi jeung urut kingpin junket Alvin Chau.

Kasalempang hubungan kriminal mungkin

Wahyu ti A B C sumping ka lampu ngan saméméh hiji panalungtikan dimimitian dina Salasa di Queensland kana sangkaan yén Star Hiburan ieu ignoring resapan kriminal sarta laundering duit di propinsi.

Kulawarga Cheng anu berbasis di Hong Kong ngawasa Chow Tai Fook. Kulawarga mimitina nyieun pakaya ngaliwatan ngembangkeun sipat sarta toko perhiasan saméméh gawé bareng jeung tycoon kasino Makau Stanley Ho dina 1980s. Éta supir utama dina ngarobah Makau kana pangbadagna judi hub di dunya.

operator kasino di Makau dipaké pikeun nungkulan grup kajahatan diatur pikeun ngumpulkeun hutang ti rollers tinggi anu dicoo dina kiridit. Éta sering muka jalan pikeun jinis kajahatan sanés, kalebet perdagangan narkoba, kekerasan, sareng rentenir. Otoritas di sakuliah dunya geus ngalakonan investigations sorangan kana operasi kulawarga Cheng di Makau.

#Utama #Star #kasino #shareholders #geus #disangka #tina #Bond #Pidana