Tag Archives: White

White House debat pikeun pasatujuan tohan olahraga Florida

Stadion Hard Rock di Rajana

Administrasi Biden sacara umum nyokong deal tohan olahraga Florida anu nembé turun antara nagara sareng Suku Seminole. [Image: Shutterstock.com]

tohan olahraga Florida

Administrasi Biden nyokong pangadilan banding pikeun ngabalikeun deui perjanjian anu masihan Seminole Tribe ngontrol taruhan olahraga Florida.

Dorong ti White House sumping salapan bulan saatos hakim Washington maréntah yén perjanjian éta ngalanggar hukum Konstitusi. Laporan ringkes anu diajukeun ka Departemen Dalam Negeri AS Rebo ngabela pendirian présidén.

kaayaan katilu pangpadetna sarta projected boga pasar tohan signifikan

Florida nyaéta nagara bagian katilu pangpadetna di Amérika Serikat sareng diperkirakeun gaduh pasar tohan anu signifikan. Gubernur Ron DeSantis parantos ngiringan legalisasi sareng ayeuna gaduh dukungan anu ageung ti Pennsylvania Avenue.

Naha kompak ngadat?

Pasar olahraga tohan Florida kirang ti sabulan ti tungtung 2021. Saatos Gubernur DeSantis nandatanganan kontrak 30-Arig jeung Seminoles, ditantang ku nu boga kamar judi béda, nu pangadilan reaffirmed.

Compact ngalibatkeun model “hub-na-spoke” kawas hiji di New Jersey, nu dimaksudkeun pikeun corong bets online ka server di darat nyata. Perjangjian nyatakeun yén bets anu disimpen “ngagunakeun aplikasi sélulér atanapi alat éléktronik anu sanés, bakal dianggap ditempatkeun sacara éksklusif ku suku.”

Salian ti nanganan tohan olahraga, Seminole ogé tiasa janten host dadu sareng kaulinan roulette di kasino maranéhna. Sajaba ti éta, maranéhna bisa nambahkeun tilu casinos kana harta maranéhanana di Broward County. Salaku tukeran, aranjeunna bakal mayar nagara $ 2,5 milyar dina lima taun kahiji sareng berpotensi langkung saatos éta.

Sanajan kitu, hakim Distrik AS Dabney Friedrich maréntah yén susunan ngalanggar India kaulinan Regulasi Act (IGRA) ku ngidinan judi luar milik suku, sanajan ieu engké diolah aya. Anjeunna ogé nyebrang detail anu sanés dina dokumén anu anjeunna nyarios salah dikintunkeun ku Menteri Dalam Negeri Deb Haaland.

ahli hukum Haaland urang pamadegan dina pengarahan Rebo yén Freidrich éta salah dina judgment na sabab judi masih légal dina lemahna tribal.

teu aya kawajiban – atanapi wewenang naon waé – pikeun nolak kompak anu sacara sah ngijinkeun kaulinan “

“Sekretaris teu boga kawajiban – atawa malah wewenang – pikeun nolak hiji perjangjian légal permitting kaulinan dina taneuh India saukur kusabab pajangjian ogé nganggap yén nagara bagian bakal enact hukum ngamungkinkeun urang luar taneuh India pikeun ilubiung dina kaulinan éta,” ceuk hiji Departemen Kaadilan AS. pengacara atas nama Haaland.

Argumen tim Haaland diteruskeun dina pengarahan taun ka tukang pikeun milih pendekatan hibrida ogé bergeser. Sabalikna, aranjeunna ayeuna nyerang ideu yén Haaland ngan ukur fokus kana kagiatan di tanah suku.

“Legalitas naon waé kagiatan darat non-India anu dibahas dina perjanjian mangrupikeun masalah hukum nagara: Upami pangadilan pamustunganana mutuskeun yén kagiatan éta henteu diijinkeun ku hukum nagara, maka kagiatan éta moal diidinan, henteu paduli naon perjanjian éta. . pikirkeun,” pokna pondok.

Arguméntasi

Pangacara Daniel Wallach, anu specializes di masalah judi ceuk Florida News Service dina Kemis yén argumen pamaréntah “mischaracterized” kasus.

“Éta nyieun pernyataan faktual ngeunaan compacts nu refuted ku basa polos compacts. Jelas pisan yén kompak ngamungkinkeun tohan olahraga online, sareng kagiatan éta mangrupikeun palanggaran IGRA, ”saurna.

Dina ringkes anu misah anu dikirimkeun dina Rebo, ahli hukum suku nyatakeun yén Freidrich salah dina henteu ngijinkeun suku pikeun nampik tantangan éta. Suku boga hak pikeun kekebalan daulat anu ngajaga aranjeunna tina gugatan hukum.

Ahli hukum ogé ngajaga kapentingan suku pikeun ngajaga pajangjian asli.

penting pikeun lumangsungna penyelesaian sengketa antara suku jeung fasilitas pari-mutuel”

“[The tribe] gaduh minat anu lega sareng khusus pikeun ngajaga perjanjian 2021, anu penting pikeun ngarengsekeun sengketa antara suku sareng fasilitas pari-mutuel, sareng nyageurkeun retakan anu parantos lami antara suku sareng bangsa, ”tulis Seminole. pengacara.

Ngarojong ngajaga kasapukan saluyu jeung istilah outlined dina 2018, husus ku merlukeun sora statewide.

Seminoles ngaluncurkeun aplikasi tohan mobile tapi ditutup saatos kaputusan Friedrich. Florida nampi $ 187,5 juta ti Oktober 2021 dugi ka Pebruari 2022 salaku bagian tina perjanjian, tapi sukuna ngagantungkeun pamayaran.

Florida teu tiasa nempatkeun ukuran tohan olahraga sanés dina kartu suara dugi ka 2024.

#White #House #debat #pikeun #pasatujuan #tohan #olahraga #Florida