Tag Archives: waragad

urut Indiana Sénator, kasino Eksekutif jailed pikeun skéma waragad

Kawat barbed luhureun panjara

Duanana urut Sénator Indiana Brent Waltz jeung urut eksekutif kasino geus dihukum panjara féderal pikeun kalungguhan maranéhanana dina skéma keuangan pamilihan ilegal. [Image: Shutterstock.com]

Waltz handap pikeun sapuluh

Urut Sénator kaayaan Indiana Brent Waltz jeung urut eksekutif kasino John Keeler geus narima hukuman panjara féderal pikeun devising sarta ilubiung dina skéma keuangan pamilihan.

sapuluh bulan panjara

Rebo, Kantor Kejaksaan AS pikeun Distrik Kidul Indiana (SDIN) ngumumkeun yén hakim ngahukum Waltz, 48, sapuluh bulan panjara. DOJ ogé ngabagi warta via Twitter:

Numutkeun kana DOJ, Waltz ngaku kaliru dina April 2022 pikeun nampi $ 40,500 sumbangan haram pikeun tawaran gagal pikeun Kongrés. Tilas sénator ogé ngaku kaliru pikeun “ngabohong sareng nyasabkeun agén FBI” anu nyéépkeun jalan artos haram.

Hakim Distrik AS James R. Sweeney II ogé maréntahkeun yén, nalika dibebaskeun tina panjara, Waltz bakal diawaskeun salami dua taun ku Kantor Percobaan AS. Anjeunna ogé kedah mayar $ 40,500 salaku denda.

FBI ngalungkeun tilu tuduhan ngalawan Waltz salaku bagian tina deal plea na.

Keeler meunang dua

Keeler, 72 – urut Wapres jeung ikhtiar umum Indiana kasino jeung operator balapan Anyar Centaur LLC – éta sumber sumbangan ilegal. Hakim Sweeney dihukum pituin Indianapolis dua bulan panjara féderal sanggeus anjeunna ngaku kaliru pikeun ngabalukarkeun filing mulang pajeg palsu.

Keeler mayar konsultan pulitik Kelley Rogers $41,000 tina dana New Centaur

Dokumén pangadilan ngungkabkeun yén Keeler mayar konsultan pulitik Kelley Rogers $ 41,000 tina dana New Centaur. Anjeunna teras ngarahkeun Rogers ka corong $ 25,000 kas ka kampanye Brent Waltz pikeun Kongrés 2015 ngalangkungan sababaraha donor jarami sareng Waltz nyalira.

Undang-undang pamilihan féderal ngalarang sumbangan kampanye anu dilakukeun atas nama jalma sanés, atanapi katelah donor jarami.

Pikeun leuwih jelas asal muasal sumbangan, Keeler diadaptasi balik pajeg féderal Centaur Anyar. Anjeunna ngajukeun ieu dina sababaraha cara “pikeun palsu ngagambarkeun pamayaran $ 41,000 ka Rogers salaku biaya bisnis anu tiasa dikurangan.”

Keeler ogé ngaku kaliru dina April 2022, saminggu saatos Waltz ngaku kasalahanana.

Peringatan dikaluarkeun

Numutkeun siaran pers DOJ diterbitkeun Rebo, ceuk Jaksa AS pikeun SDIN Zachary A. Myers: “Rusiah funneling duit kasino ilegal kana kampanye pulitik mangrupa kajahatan serius jeung penjahat anu ngalakukeun eta bakal dilaksanakeun akuntabel”.

IRS, agén khusus Panaliti Pidana anu tanggung jawab, Justin Campbell, nganggap hukuman panjara ngan ukur pikeun pasangan éta. Kalimah éta, ceuk Campbell, ngabuktikeun “aya konsékuansi pikeun nyalahgunakeun posisi kapercayaan di séktor swasta jeung publik.”

#urut #Indiana #Sénator #kasino #Eksekutif #jailed #pikeun #skéma #waragad