Tag Archives: Pengeluaran

Pengeluaran Iklan Tohan Pulitik California Bisa Nepi ka $500bn

tagihan dollar AS

belanja iklan pulitik di California on olahraga tohan propositions bisa jadi saluhur satengah miliar dollar ku waktu sora Nopémber, nurutkeun para ahli. [Image: Shutterstock.com]

Nomer pegatna catetan

Sababaraha grup geus nyoba legalize tohan olahraga di California pikeun sawatara waktu. Dina momen pivotal taun, sababaraha propositions patali tohan geus nyieun jalan kana kartu keur mere sora Nopémber, jeung grup lawan méakkeun bucks badag nyoba ngamankeun sora.

total belanja bisa ngahontal satengah miliar dollar

Nepi ka ayeuna, biaya iklan pulitik pakait sareng dua ukuran alungan, Propositions 26 jeung 27, jumlahna kira $350 juta. Nalika sora Nopémber datang, para ahli yakin yén total belanja tiasa saluhur satengah miliar dolar, numutkeun Los Angeles Times.

Perbelanjaan catetan sateuacana anu aya hubunganana sareng voting di California sumping dina 2020 nalika perusahaan ngabagi perjalanan Lyft sareng Uber nyobian ngarobih undang-undang tenaga kerja nagara. Jumlahna aya $ 224 juta dipaké pikeun kampanye.

Dua dalil

Patarosan badag yén Californians nyanghareupan éta naha maranéhna rék ngenalkeun ékspansi judi signifikan jeung, lamun kitu, grup nu bakal Fedi paling kauntungan.

nelepon pikeun legalisasi tohan olahraga online

dalil 26 usaha pikeun ngawanohkeun tohan olahraga ritel légal dina racetracks na casinos tribal. Proposisi 27, Samentara éta, nelepon pikeun legalisasi tohan olahraga online, kalawan suku kaayaan bisa pasangan kalayan operator tohan komérsial, kayaning DraftKings na FanDuel, pikeun ngajalankeun tohan mobile.

Ngarojong duanana ukuran geus dibuka kampanye iklan éksténsif. Iklan ti tim Proposition 27, koalisi kaasup BetMGM, DraftKings, sarta FanDuel, narékahan pikeun ngayakinkeun pemirsa yén tohan olahraga online bakal ngahasilkeun pendapatan pajeg signifikan anu bisa mantuan ngalereskeun masalah homelessness serius nagara urang.

Kontras, iklan pikeun dalil 26 tribal-dijieun yén sportsbooks online ngan bakal nguntungkeun pausahaan rakus sarta ngakibatkeun kecanduan judi nyebar.

Pasar anu teu acan kapendak

Kusabab California mangrupikeun kaayaan anu pangpadetna di nagara éta, éta nawiskeun pasar tohan olahraga anu ageung kalayan poténsi anu teu kaédah. Para ahli ngira-ngira yén pasar bakal patut ngeunaan $ 3 milyar. Ieu naha saha kabetot dina spasi judi pajoang jadi teuas dina kaayaan.

DraftKings sareng FanDuel mangrupikeun dua pembeli panggedéna di California. Aranjeunna geus komitmen $ 150m ka kampanye pikeun ngarojong dalil 27. Loba suku nu boga kasino pledged $ 92m pikeun ngamajukeun dalil 26, bari suku séjén geus nyumbang $ 66m pikeun ngalawan dalil 27. Tungtungna, cardroom geus nyumbang $ 41m pikeun ngalawan dalil. 26 .

Propositions ngan merlukeun mayoritas basajan lulus. Henteu acan écés naon anu bakal kajadian upami dua usulan éta nampi persetujuan pamilih.

#Pengeluaran #Iklan #Tohan #Pulitik #California #Bisa #Nepi #500bn