Tag Archives: nagging

Vegas Ponzi Schemer indicted pikeun nagging Korban $ 8,5m

Ponzi schema visuals

Otoritas boga muatan hiji lalaki basis Vegas kalawan defrauding 72 investor tohan leuwih ti $ 8,5 jutaan. [Image: Shutterstock.com]

Ngabobodo 72 investor

Sanajan ngaranna disada kawas pai apal homemade, Matthew J. Turnipseede of Las Vegas geus ngan geus indicted pikeun defrauding 72 investor leuwih $ 8,5 juta dina olahraga tohan skéma Ponzi.

janji balik ganda-angka ka investor

Otoritas didakwa Turnipseede, 49, Kemis pikeun skéma anjeunna lumpat di Kacamatan Kalér Ohio. Anjeunna falsely jangji investor balik ganda-angka kahontal ngaliwatan “canggih” tohan olahraga. Kantor Kejaksaan AS pikeun Kacamatan Kalér Ohio (USAO-NDO) ngabagi tuduhan liwat Twitter:

Dina total, pajabat didakwa Turnipseede dina 12 cacah tina panipuan kawat sarta hiji count tina panipuan mail. Sapanjang genep taun ti 2015 ka 2021, anjeunna ngajak para korban pikeun investasi dina usahana, kalebet Edgewize LLC, Moneyline Analytics sareng Moneyline Analytics Dublin Branch.

terdakwa lajeng slyly ngaku yen na usaha bakal make duit investor pikeun make olahraga canggih bets ngaliwatan “algoritma nu ngahasilkeun ganda-angka mulih”.

Turnipseede nyieun jarami

Sanaos jangjina, teu aya perusahaan tohan olahraga Turnipseede anu kantos ngagaduhan kauntungan dina wilayah dua digit. terdakwa disangka ngaku yen sakabeh duit invested bakal dipaké sacara éksklusif pikeun tohan. Gantina narima santunan pikeun bets nempatkeun, ceuk manehna bakal tetep perséntase tina kauntungan unggul.

skéma Ponzi Palasik

Dina kanyataanana, terdakwa ngagunakeun dana pikeun mayar kaluar investor saméméhna tur dana expenses pribadi – skéma Ponzi Palasik. Numutkeun dakwaan DOJ, biaya kalebet liburan kulawarga Turnipseede ka Disneyland sareng Hawaii, biaya kaanggotaan klub nagara, perawatan spa, sareng sababaraha pamayaran sewa kendaraan.

nyamur pajeulit

Pikeun ngajaga tina tipu dayana, Turnipseede disangka ngirim email ka korban laporan kauangan fiktif. Slip ieu sacara salah ngajéntrékeun paningkatan anu ageung dina investasi para korban. Tuduhan nambihkeun yén Turnipseede malah nunjuk firma akuntansi “pikeun ngahasilkeun bentuk IRS dumasar kana angka curang anu disayogikeun ka perusahaan ku terdakwa.”

Salaku tambahan, upami korban hoyong mundur sababaraha atanapi sadayana investasina, Turnipseede nganggo artos tina pangmayaran korban sanés pikeun nutupan ditarikna.

Numutkeun kana USAO NDO, Asisten Pengacara AS Erica D. Barnhill sareng Brian McDonough mangrupikeun jaksa dina kasus éta.

#Vegas #Ponzi #Schemer #indicted #pikeun #nagging #Korban #85m