Tag Archives: Kamboja

60 Vietnam suksés kabur Kamboja kasino

Bandéra Kamboja jeung Viétnam

Pikeun kadua kalina dina sabulan, loba Vietnam geus ngungsi a kasino Kamboja dimana aranjeunna disangka keur dieksploitasi. [Image: Shutterstock.com]

Nuju kamerdikaan

Leuwih sabtu minggu teh, 60 Vietnam ngungsi a kasino di Kamboja dimana aranjeunna disangka ditahan sarta dieksploitasi. Ieu nandaan kadua kalina grup pagawe Vietnam geus kabur ti kasino Cambodian dina waktu kurang ti sabulan.

opat urang gagal kabur

Kaburna lumangsung di kota Bavet di propinsi Svay Rieng Kamboja, caket sareng gerbang wates ka Vietnam. Opat jalma séjén gagal kabur sarta ditahan ku penjaga kasino.

Klip pidéo anu diunggah kana média sosial Saptu soré muncul pikeun nunjukkeun pagawé kaluar tina kasino. Hujan badag salila kabur sarta sababaraha maranéhanana bray ku hansip anu disangka subjected ka beatings.

Masalah serius

Sakumaha dilaporkeun Radio Bébas Asia, Kedubes Vietnam di Kamboja geus ngalaksanakeun hiji panalungtikan pikeun ascertain naon sabenerna kajadian. Aranjeunna parantos naroskeun ka otoritas di Kamboja pikeun ngabantosan langkung seueur Vietnam anu tetep aya di kasino sareng ngabalikeun buronan ka bumina.

Saatos kajadian éta, pulisi lokal di Kamboja ditanya kasino ngabebaskeun 11 warga Vietnam séjén. Pulisi teras ngayakeun wawancara sareng para pagawé.

Bari sababaraha casinos dilisensikeun beroperasi di Kamboja, aya ogé loba casinos ilegal di nagara. Saptu, Perdana Mentri Kamboja Hun Sen reiterated yén pajabat bakal rengat handap on ilegal judi Ditengah ngaronjatna jumlah kasus human trafficking.

Henteu kahiji waktos

breakout sejen sarupa Kamboja kasino lumangsung bulan panungtungan on 18. Agustus. Waktu éta, leuwih ti 40 warga Vietnam ngungsi ti kasino Cina-ngajalankeun di propinsi Kandal. Aranjeunna ngojay meuntas walungan pikeun asup ka Vietnam, sareng budak rumaja tilelep.

loba jaringan kriminal nylundupkeun jalma ka Kamboja

Numutkeun Kamentrian Luar Negeri Vietnam, dugi ka ayeuna parantos ngabantosan sakitar 600 warga Vietnam pikeun uih deui ka nagara asal ku taun 2022. Penguasa parantos ngarobih seueur jaringan kriminal anu nyalurkeun jalma ka Kamboja pikeun maksa aranjeunna damel.

Sajumlah ageung Vietnam ngarambat ka Kamboja kalayan janji gaji anu luhur. Sanajan kitu, loba di antarana jadi korban eksploitasi jeung nyiksa. Dina kasus-kasus anu tangtu, anu nyekel aranjeunna nyobian kéngingkeun tebusan ti barayana pikeun ngabebaskeun aranjeunna.

#Vietnam #suksés #kabur #Kamboja #kasino

Vietnam, Kamboja Gawé pikeun curb Trafficking di Casinos

Kamentrian Luar Negeri Vietnam

Kamentrian Luar Negeri Vietnam (gambar) ngumumkeun otoritas na damel raket sareng mitra Kamboja pikeun merangan paningkatan perdagangan manusa kasino. [Image: Shutterstock.com]

Operasi gabungan

Kirang ti dua minggu geus kaliwat saprak 40 pagawe Vietnam réngsé ngewa walungan-cross dramatis ti tanaga gawé paksa dina kasino Cambodian. Ayeuna, otoritas dua nagara Asia anu watesna ngumumkeun yén aranjeunna damel babarengan pikeun merangan paningkatan perdagangan manusa.

Urang Vietnam ditipu pikeun damel di perusahaan anu diragukeun

Juru bicara Kamentrian Luar Negeri Vietnam, Le Thi Thu Hang, ngungkabkeun gawé babarengan dina Kemis dina pengarahan pers. Anjeunna nyarioskeun éta pikeun ngaréspon kana kahariwang anu beuki ningkat kana insiden tanaga kerja paksa. Fokus utama Kamentrian nyaéta warga Vietnam anu ditipu pikeun damel di perusahaan anu diragukeun di Kamboja.

Hang nyatakeun yén kementerianna parantos “ngarahkeun wawakilna di Kamboja pikeun gawé bareng sareng otoritas Kamboja sareng otoritas domestik Vietnam”. […] pikeun meunteun sareng pariksa inpormasi, ngalaksanakeun ukuran panyalindungan warga, sareng nyayogikeun bantosan ka warga anu peryogi dina waktosna.

Dina akun pikasieuneun diterbitkeun dina Minggu ku koran online VnExpress, Pamilik kasino Cambodian kapaksa opat kulawarga ti kota palabuan Vietnam Hai Phong mayar rébuan dollar dina tebusan pikeun opat rumaja maranéhanana. Aranjeunna disangka ditipu ku kenalan pikeun damel di kasino dina kaayaan tanaga gawé paksa.

Bawa korban ka imah

Hang nambahan yén wawakil sareng otoritas Vietnam sareng Kamboja bakal gawé bareng pikeun “ngaléngkah usaha pikeun ngajagi konsuler sareng warga nagara, sareng mawa deui warga Vietnam. […] ditipu ku calo ilegal pikeun damel di Kamboja.

Video viral diunggah ku VnExpress tina kabur walungan massal – dimana saurang rumaja tilelep di Binh Di – parantos nambihan titik seru global kana panipuan perdagangan manusa anu canggih. Aranjeunna mamingan ratusan korban ka Kamboja jeung Myanmar (Burma) ti nagara Asia Tenggara lianna kaasup Thailand, Malaysia, Taiwan, Indonesia jeung, tangtosna, Vietnam.

pulisi Kamboja ditahan kasino manajer

pulisi Vietnam saprak geus ngaidentifikasi opat jaringan human trafficking aub dina kasino di propinsi Kandal Kamboja urang, dimana 40 jalma ngungsi. Numutkeun kana GancangPulisi Kamboja nangkep manajer kasino, warga Cina anu henteu namina, anu ngaku ngalaksanakeun tanaga kerja paksa.

Hang nyarios minggu kamari yén otoritas Kamboja ogé parantos ngalaksanakeun prosedur pikeun 25 urang Vietnam sanés, anu ditipu janten tenaga kerja paksa di Kamboja, pikeun dipulangkeun.

ékspor Cina?

Numutkeun sababaraha ahli, sindikat kejahatan Cina anu canggih aya di tukangeun operasi perdagangan di Kamboja. Nalika masarakat di Cina langkung wawuh sareng panipuan sapertos kitu, pikeun seueur di luar watesna, janji mayar padamelan saé teuing pikeun dileungitkeun, henteu paduli kumaha curiga.

Perwakilan régional pikeun Asia Tenggara sareng Pasifik di Kantor PBB ngeunaan Narkoba sareng Kajahatan, Jeremy Douglas, nyarios The Straits Times: “Pamaréntah lokal sareng pulisi katinggaleun dina hal ieu.”

“Pandemik parantos ngagancangkeun gerakan kasino online nalika aranjeunna milarian panghasilan anu leungit, sareng kami terang seueur di daérah anu teras-terasan nuju kana panipuan curang pikeun aliran artos tambahan. Sareng penegak hukum henteu ningali éta datang, ”saur Douglas.

#Vietnam #Kamboja #Gawé #pikeun #curb #Trafficking #Casinos