Tag Archives: curb

Vietnam, Kamboja Gawé pikeun curb Trafficking di Casinos

Kamentrian Luar Negeri Vietnam

Kamentrian Luar Negeri Vietnam (gambar) ngumumkeun otoritas na damel raket sareng mitra Kamboja pikeun merangan paningkatan perdagangan manusa kasino. [Image: Shutterstock.com]

Operasi gabungan

Kirang ti dua minggu geus kaliwat saprak 40 pagawe Vietnam réngsé ngewa walungan-cross dramatis ti tanaga gawé paksa dina kasino Cambodian. Ayeuna, otoritas dua nagara Asia anu watesna ngumumkeun yén aranjeunna damel babarengan pikeun merangan paningkatan perdagangan manusa.

Urang Vietnam ditipu pikeun damel di perusahaan anu diragukeun

Juru bicara Kamentrian Luar Negeri Vietnam, Le Thi Thu Hang, ngungkabkeun gawé babarengan dina Kemis dina pengarahan pers. Anjeunna nyarioskeun éta pikeun ngaréspon kana kahariwang anu beuki ningkat kana insiden tanaga kerja paksa. Fokus utama Kamentrian nyaéta warga Vietnam anu ditipu pikeun damel di perusahaan anu diragukeun di Kamboja.

Hang nyatakeun yén kementerianna parantos “ngarahkeun wawakilna di Kamboja pikeun gawé bareng sareng otoritas Kamboja sareng otoritas domestik Vietnam”. […] pikeun meunteun sareng pariksa inpormasi, ngalaksanakeun ukuran panyalindungan warga, sareng nyayogikeun bantosan ka warga anu peryogi dina waktosna.

Dina akun pikasieuneun diterbitkeun dina Minggu ku koran online VnExpress, Pamilik kasino Cambodian kapaksa opat kulawarga ti kota palabuan Vietnam Hai Phong mayar rébuan dollar dina tebusan pikeun opat rumaja maranéhanana. Aranjeunna disangka ditipu ku kenalan pikeun damel di kasino dina kaayaan tanaga gawé paksa.

Bawa korban ka imah

Hang nambahan yén wawakil sareng otoritas Vietnam sareng Kamboja bakal gawé bareng pikeun “ngaléngkah usaha pikeun ngajagi konsuler sareng warga nagara, sareng mawa deui warga Vietnam. […] ditipu ku calo ilegal pikeun damel di Kamboja.

Video viral diunggah ku VnExpress tina kabur walungan massal – dimana saurang rumaja tilelep di Binh Di – parantos nambihan titik seru global kana panipuan perdagangan manusa anu canggih. Aranjeunna mamingan ratusan korban ka Kamboja jeung Myanmar (Burma) ti nagara Asia Tenggara lianna kaasup Thailand, Malaysia, Taiwan, Indonesia jeung, tangtosna, Vietnam.

pulisi Kamboja ditahan kasino manajer

pulisi Vietnam saprak geus ngaidentifikasi opat jaringan human trafficking aub dina kasino di propinsi Kandal Kamboja urang, dimana 40 jalma ngungsi. Numutkeun kana GancangPulisi Kamboja nangkep manajer kasino, warga Cina anu henteu namina, anu ngaku ngalaksanakeun tanaga kerja paksa.

Hang nyarios minggu kamari yén otoritas Kamboja ogé parantos ngalaksanakeun prosedur pikeun 25 urang Vietnam sanés, anu ditipu janten tenaga kerja paksa di Kamboja, pikeun dipulangkeun.

ékspor Cina?

Numutkeun sababaraha ahli, sindikat kejahatan Cina anu canggih aya di tukangeun operasi perdagangan di Kamboja. Nalika masarakat di Cina langkung wawuh sareng panipuan sapertos kitu, pikeun seueur di luar watesna, janji mayar padamelan saé teuing pikeun dileungitkeun, henteu paduli kumaha curiga.

Perwakilan régional pikeun Asia Tenggara sareng Pasifik di Kantor PBB ngeunaan Narkoba sareng Kajahatan, Jeremy Douglas, nyarios The Straits Times: “Pamaréntah lokal sareng pulisi katinggaleun dina hal ieu.”

“Pandemik parantos ngagancangkeun gerakan kasino online nalika aranjeunna milarian panghasilan anu leungit, sareng kami terang seueur di daérah anu teras-terasan nuju kana panipuan curang pikeun aliran artos tambahan. Sareng penegak hukum henteu ningali éta datang, ”saur Douglas.

#Vietnam #Kamboja #Gawé #pikeun #curb #Trafficking #Casinos