Tag Archives: Bounceback

Diréktur Morgan Stanley Projects Bounceback pikeun Makau

Makau skyline peuting

Makau nampi pernyataan ngajangjikeun ti ahli Morgan Stanley di G2E minggu ieu. [Image: Shutterstock.com]

Mumbul deui

Sanajan laju bisnis sakedapan salami puncak sareng fase pamulihan pandémik, Makau diposisikan pikeun tetep pasar “kacida nguntungkeun” pikeun operator.

ngarepkeun pendapatan Makau ngaleuwihan total 2019 sareng pulih pinuh ku 2024

Praveen Choudhary, diréktur Morgan Stanley Asia, ceuk parusahaan na ekspektasi sharing Makau urang ngaleuwihan na 2019 total na sangkan recovery pinuh dina 2024. Nya ucapan Rebo menyimpulkan presentasi Morgan Stanley ngeunaan Outlook Financial Tujuan kaulinan Asia di G2E Asia.

Makau geus di kasulitan pikeun sababaraha taun, tapi optimism bakal balik cara lila pikeun mastikeun pamutahiran dina bisnis na.

Perjuangan di Makau

G2E mangrupa rapat taunan diayakeun pikeun ngabahas kamajuan panganyarna dina industri hiburan kaulinan. Rapat minggu ieu lumangsung di Singapura, salah sahiji nagara anu paling beunghar sareng paling mahal di dunya.

Salila presentasina, Choudhary nunjuk ka pandémik salaku panyabab nyata turunna ékonomi Makau. Anjeunna ogé nunjukkeun seueur tanda positip naha daérah Cina kidul kedah pulih.

éta tiasa lebet dina satengah kadua 2023 ”

“Pendapatan massal sareng EBITDA bakal langkung ageung tibatan 2019, sahenteuna éta anu kami ngarepkeun,” saur Choudhary. “Kami ngagantungkeun éta dina 2024, tapi éta tiasa sumping dina satengah kadua 2023.”

Makau parantos katarajang ku pandémik. Sapertos pertengahan Juli, sadayana 40+ casinos na kapaksa nutup saatos gelombang virus anu sanés nyerang kota.

Watesan perjalanan anu ditumpukeun ku pamaréntah Cina ogé ngawatesan siling ékonomi pikeun tujuan judi. Hasilna, usaha langkung laun pulih tibatan di kota-kota hiburan anu sanés.

Sanajan kaayaan pikareueuseun, pasar Makau digambarkeun salaku “tahan banting” pikeun riungan G2E.

“Ieu naha pasar terus tetep bungah ngeunaan Makau. Paménta masih aya, ngan ukur mawa deui [hotel] kamar, sareng tangtosna, ngaleungitkeun larangan perjalanan, ”saur Choudhary. “Dina sababaraha waktos urang ogé peryogi [nearby] Hengqin Island pikeun mawa leuwih kamar pikeun numpak [an] pertumbuhan malah leuwih luhur. Éta sababna kami nyangka Makau henteu acan ngahontal puncakna.”

Ngarobah usaha

Kumisan ti serelek di sharing kaulinan, VIP numpak Makau geus slow neruskeun. Tapi, Choudhary henteu ningali ieu salaku masalah.

“Gaduh luhur liang usaha sarta VIP handap usaha bisa jadi hiji hal positif pikeun Makau,”Choudhary.

Sakumaha nangtungna, Makau ngagaduhan 35% klaim ka pasar VIP Asia, dibandingkeun sareng 72% anu dinikmati sateuacan pandémik. Singapura mangrupikeun kontributor pangbadagna pikeun usum gugur, ngalih pikeun ngontrol pasar 24% tina ngan ukur 9% dina taun 2019.

Pasar VIP masih henteu sapertos sateuacan ditutupan di dunya-sabalikna, industri anu tadina bernilai $20 milyar ayeuna ngan ukur $4 milyar. Choudhary ngira-ngira lolobana balik deui ka Makau.

kaayaan Makau urang rada unik, utamana lamun dibandingkeun pesaing na. Las Vegas, tempat badarat utama sejen pikeun nu maen judi itinerant, geus dijieun kaluar tina pandémik malah leuwih kuat ti éta, kalawan Nevada ngalaporkeun taun catetan pikeun kameunangan kaulinan. Bandara Internasional Harry Reid lokal ogé ngagaduhan bulan pangsibukna dina Juni.

Dina usaha pikeun nyekel up kalawan kompetisi cross-benua, pamaréntah Makau dijieun rencana sapuluh taun maén kaulinan di kota salaku konsési heubeul éta rék kadaluarsa. Panawar gaduh dugi ka Séptémber pikeun ngalamar dugi ka genep lisénsi tapi kedah nyayogikeun rencana heula kumaha aranjeunna badé kéngingkeun palanggan luar negeri.

Investor tiasa ngarepkeun hasil anu langkung handap di hareup, sanaos Choudhary ngajamin yén “Éta bakal tetep janten bisnis anu nguntungkeun dina 10 taun ka hareup nalika urang kaluar tina Covid.”

Salila tujuh bulan 2022, Makau ngaku pendapatan 3.33 milyar, turun 53.6% sataun-on-taun sareng ngan ngahontal 15.3% ku standar pra-Covid.

#Diréktur #Morgan #Stanley #Projects #Bounceback #pikeun #Makau