Red Bull F1 car

Aturan F1 Ditampik ku Fans, Bettors Exclaim Monza GP

Red Bull F1 Mobil

Panulis VSO News Owain Flanders percaya yén F1 kedah ngalakukeun sababaraha parobihan pikeun mastikeun fans balap sareng bettors teu tinggaleun ku balapan anu pikaboseneun ditungtungan ku mobil kaamanan. [Image: Shutterstock.com]

Waktos bobo

Naha disimpen dina maén bal Amérika, baskét atanapi maén bal, kaleungitan bets salawasna ngagaduhan kasempetan pikeun janten juara dina menit terakhir kompetisi. Éta mangrupikeun hal anu tilas manajer Manchester United Alex Ferguson biasa nyebat “waktos squeaky” – nalika anu diperyogikeun nyaéta tujuan, touchdown atanapi tilu poin pikeun ngarobih sadayana.

kuda bisa leungit kakuatan na dina furlong panungtungan

Ieu kasempetan nu ngajaga fans balap kuda nempel kana slips tohan maranéhna nalika kuda maranéhna kaleungitan ngahontal lempeng panungtungan, sarta ensures bettors tinju teu kas kaluar sanajan lalaki maranéhanana keok sapeuting. Aya salawasna kamungkinan yén kuda ngarah bisa leungit kakuatan na dina furlong panungtungan, sarta niup unsuspecting bisa nyandak hiji bajoang dominan ku reuwas.

Dina sakabéh olahraga ieu, aturan mastikeun yén panto kasempetan anu pernah ditutup dina detik panungtungan. Nanging, dina sabtu minggu, Formula 1 nyayogikeun conto anu saé pikeun pengecualian aturan ieu. Grand Prix Monza réngsé dina kaayaan mobil kaamanan dina kaayaan anu henteu ngan maéhan tontonan fans, tapi ogé ngaleungitkeun harepan pikeun bettors anu henteu ngadukung pamimpin Championship.

tungtung unexcited

Monza GP mangrupikeun sorotan unggal usum F1. Fans Ferrari ngeusian lagu dina lautan beureum salaku pembalap bersaing dina salah sahiji jalur balap motor panggancangna. Taun ka tukang, balapan anu pikasieuneun ningali juara juara Lewis Hamilton sareng Max Verstappen saling ngéléhkeun dina gaya dramatis. Ieu ngamungkinkeun urang luar Daniel Ricciardo pikeun ngamankeun kameunangan munggaran McLaren dina salapan taun.

Kalayan balapan 2021 anu pikaresepeun, para peminat ngarep-ngarep pisan tina édisi taun ieu saatos lampu pareum dinten Minggu – hiji hal anu dipasihkeun dugi ka puteran nutup. Hebatna, pembalap Ferrari Carlos Sainz balik deui ti P18 pikeun ngeureunkeun balapan di kaopat, sedengkeun Sergio Perez Red Bull naék ka P6 ti ka-13 dina grid.

Ricciardo eureun, ngabalukarkeun mobil kaamanan pikeun ngumpulkeun parsél

Sakumaha biasa, perang krusial di payun, kumaha oge, sareng pamimpin Walanda sareng Championship Verstappen katingali yakin kana kameunangan anu saé pikeun Red Bull dina puteran 48. Nyaéta, dugi ka masalah mékanis nyababkeun juara taun ka tukang Ricciardo lirén, nyababkeun mobil kaamanan ngumpulkeun bungkusan nalika aranjeunna ngabersihkeun kendaraanna.

Panitia balapan bajoang pikeun mindahkeun McLaren anu teu kaampeuh, anu hartosna puteran diteruskeun di tukangeun mobil kaamanan tanpa aya balapan anu nyata. Tungtungna, Grand Prix réngsé dina kaayaan non-perlombaan ieu, kalayan Verstappen ngamankeun kameunangan anu sempit tapi nyaman ngalawan Ferrari urang Charles Leclerc – anu ngaganggu Tifosi pikeun nyaksian.

Kenangan Abu Dhabi

Pikeun meunteun kumaha Monza GP tiasa dimaénkeun dina kaayaan anu béda, urang ngan ukur kedah ningal deui dina balapan ahir usum 2021. GP Abu Dhabi anu nangtukeun judulna réngsé dina cara anu sami, kalayan kacilakaan nyababkeun kasalametan. mobil dina lap nutup. Tapi dina waktos éta, sutradara balap Michael Masi ngadamel panyimpangan sakedik tina aturan pikeun ngajaga balapan.

Masi mutuskeun pikeun ngijinkeun mobil anu misahkeun pesaing judul pikeun muka salami mobil kaamanan. Éta nyetél perang hiji-buleud dimana Verstappen, kalayan ban anu langkung seger, ngagaduhan kaunggulan anu jelas pikeun nantang judul sareng supir Mercedes Hamilton. Sanajan éta tontonan thrilling, kaputusan kontroversial Drew kritik nyebar sarta pamustunganana ngarugikeun Masi pakasaban na.

nyuntik hiji dosis luar biasa tina pikagumbiraeun

Sanaos Masi tiasa ngalanggar aturan pikeun mastikeun balapan akhir musim henteu réngsé dina mobil kaamanan, écés yén anjeunna nyuntik pikagumbiraeun anu luar biasa kana anu henteu kedah janten tontonan. Para bettors anu ngadukung Walanda dibéré kasempetan terakhir pikeun kameunangan, sapertos harepan sigana leungit.

Sakumaha anu anjeun ngarepkeun saatos pangalaman négatip na taun ka tukang, Hamilton nyatakeun yén GP Monza 2021 ditangani leres. “Éta sok ngémutan deui,” saurna ka wartawan. “Kuduna kitu aturan, nya?” Bisa diprediksi, Mercedes ngadukung sentimen stellarna, sareng bos tim Toto Wolff satuju yén “kieu kedahna.”

Narikna, juara balapan Red Bull gaduh pandangan anu béda. Bos tim Christian Horner nyarios: “Kami henteu hoyong meunang balapan dina mobil kaamanan. Ieu mangrupikeun hal anu urang parantos ngobrolkeun mangtaun-taun, yén aranjeunna kedah ngabéréskeun balapan.” Salaku dibuktikeun ku ridicule kadéngé nalika Verstappen nyokot tempatna dina podium, fans Italia sacara alami sapuk.

Solusina

Salaku Horner ngécéskeun, aturan kaamanan mobil mindeng dibahas pikeun alesan ieu. Upami aranjeunna leres-leres hoyong parobihan, aya hiji pilihan anu tiasa dianggo sampurna pikeun mastikeun balapan diteruskeun naon waé.

Supir F1 India janten wartawan Sky F1 Karun Chandhok ngajelaskeun solusi pikeun masalah ieu nalika nutupan GP. Anjeunna ngécéskeun yén, dina aturan anu ayeuna, panitia balapan tiasa ngenalkeun sistem dimana kajadian dina puteran terakhir balapan bakal ngahasilkeun bandéra beureum otomatis. Ieu ngabutuhkeun pembalap pikeun uih deui ka liang bari marshall ngabersihkeun lebu, mastikeun henteu aya puteran anu leungit dina kaayaan mobil kaamanan.

ending metot kana lomba bari nempel kana aturan

Dina protokol bandéra beureum, mobil lajeng bakal balik deui ka grid pikeun ngalengkepan puteran sésana ti mimiti ngadeg, paving jalan pikeun hiji tungtung seru kana lomba bari nempel kana aturan. “Kanggo urang sadayana anu nonton nétral di bumi, éta rada anti-iklim,” Chandhok ngajelaskeun tungtung Monza. “Abdi hoyong ningali balapan diteruskeun kalayan mimiti nangtung sareng bérés héjo.”

Sanajan rasa haseum ditinggalkeun ku loba fans balap ku Masi saga taun ka tukang, bakal hésé pikeun saha teu satuju kana pamadegan Chandhok. Pikeun fans balap motor, éta bakal tetep aranjeunna hooked ka layar maranéhanana nepi ka bandéra checkered. Pikeun bettors, éta bakal mastikeun yén panto odds anu pernah ditutup prematurely.

#Aturan #Ditampik #Fans #Bettors #Exclaim #Monza