Cambodia and Vietnam flags

60 Vietnam suksés kabur Kamboja kasino

Bandéra Kamboja jeung Viétnam

Pikeun kadua kalina dina sabulan, loba Vietnam geus ngungsi a kasino Kamboja dimana aranjeunna disangka keur dieksploitasi. [Image: Shutterstock.com]

Nuju kamerdikaan

Leuwih sabtu minggu teh, 60 Vietnam ngungsi a kasino di Kamboja dimana aranjeunna disangka ditahan sarta dieksploitasi. Ieu nandaan kadua kalina grup pagawe Vietnam geus kabur ti kasino Cambodian dina waktu kurang ti sabulan.

opat urang gagal kabur

Kaburna lumangsung di kota Bavet di propinsi Svay Rieng Kamboja, caket sareng gerbang wates ka Vietnam. Opat jalma séjén gagal kabur sarta ditahan ku penjaga kasino.

Klip pidéo anu diunggah kana média sosial Saptu soré muncul pikeun nunjukkeun pagawé kaluar tina kasino. Hujan badag salila kabur sarta sababaraha maranéhanana bray ku hansip anu disangka subjected ka beatings.

Masalah serius

Sakumaha dilaporkeun Radio Bébas Asia, Kedubes Vietnam di Kamboja geus ngalaksanakeun hiji panalungtikan pikeun ascertain naon sabenerna kajadian. Aranjeunna parantos naroskeun ka otoritas di Kamboja pikeun ngabantosan langkung seueur Vietnam anu tetep aya di kasino sareng ngabalikeun buronan ka bumina.

Saatos kajadian éta, pulisi lokal di Kamboja ditanya kasino ngabebaskeun 11 warga Vietnam séjén. Pulisi teras ngayakeun wawancara sareng para pagawé.

Bari sababaraha casinos dilisensikeun beroperasi di Kamboja, aya ogé loba casinos ilegal di nagara. Saptu, Perdana Mentri Kamboja Hun Sen reiterated yén pajabat bakal rengat handap on ilegal judi Ditengah ngaronjatna jumlah kasus human trafficking.

Henteu kahiji waktos

breakout sejen sarupa Kamboja kasino lumangsung bulan panungtungan on 18. Agustus. Waktu éta, leuwih ti 40 warga Vietnam ngungsi ti kasino Cina-ngajalankeun di propinsi Kandal. Aranjeunna ngojay meuntas walungan pikeun asup ka Vietnam, sareng budak rumaja tilelep.

loba jaringan kriminal nylundupkeun jalma ka Kamboja

Numutkeun Kamentrian Luar Negeri Vietnam, dugi ka ayeuna parantos ngabantosan sakitar 600 warga Vietnam pikeun uih deui ka nagara asal ku taun 2022. Penguasa parantos ngarobih seueur jaringan kriminal anu nyalurkeun jalma ka Kamboja pikeun maksa aranjeunna damel.

Sajumlah ageung Vietnam ngarambat ka Kamboja kalayan janji gaji anu luhur. Sanajan kitu, loba di antarana jadi korban eksploitasi jeung nyiksa. Dina kasus-kasus anu tangtu, anu nyekel aranjeunna nyobian kéngingkeun tebusan ti barayana pikeun ngabebaskeun aranjeunna.

#Vietnam #suksés #kabur #Kamboja #kasino