Cambodian flag on map

40 Ngojay ka Viétnam pikeun ngewa kasino Cambodian nyaring

Bandéra Kamboja dina peta

Opat puluh jalma padamelan ku kasino predatory disangka di Kamboja ngungsi minggu panungtungan ku ngojay peuntas walungan deui ka Vietnam pituin maranéhanana. [Image: Shutterstock.com]

ngewa massa

Leuwih ti 40 pagawé geus ngungsi casinos Kamboja urang, kumplit jeung ngojay peuntas walungan ka Vietnam.

dunungan abuses aranjeunna

Vietnam VnExpress Internasional citing Hiji hansip wates Propinsi Giang anu ngalaporkeun kajadian dina Kemis. The buronan ngaku dunungan maranéhanana abused aranjeunna dina kasino di komune Sampeou Poun di Kamboja Propinsi Kandal.

Massa ngajalankeun kabebasan kaasup ngojay meuntas walungan nu misahkeun Kamboja ti Vietnam, nu Binh Di. VnExpress ceuk buronan ngaku dimimitian ku 42 jalma, tapi walungan kungsi dicokot hiji, bari boga kasino meunang sejen.

Sumber warta diverifikasi yén otoritas Vietnam geus ditahan lima awéwé jeung 35 lalaki keur ngasupkeun Vietnam illegally. Patugas di gerbang wates Long Binh, Mayor Le Ngoc Tuan, nyatakeun yén idéntitas 40 jalma henteu acan diverifikasi.

Eksploitasi manusa

Dumasarkeun kana Warta Vietnam, 42 urang sadayana warga Vietnam. Aranjeunna ngaku geus indit ka Kamboja ngahaja pikeun digawé di kasino a.

maksa karyawan ka lembur tanpa bayaran atawa istirahat

Nalika aranjeunna ngagaduhan padamelan dina kaulinan online sareng média sosial, pamilik kasino disangka maksa karyawanna ka lembur tanpa mayar atanapi istirahat.

Kombinasi éta nyababkeun 40 jalma pikeun asup deui ka tanah air sacara ilegal. Rekaman video tina VnExpress nembongkeun ngewa massa ti wangunan kana walungan, dituturkeun ku rinci kaamanan jeung pecut. Otoritas ngaverifikasi yén sababaraha buronan ngalaman tatu minor sareng nampi perawatan médis. Salah sahiji aslina 42 anu teu nyieun éta budak rumaja anu bray ku staf kasino.

Komando Penjaga Perbatasan An Giang ngatur milarian jalma-jalma anu hanyut di sisi walungan.

Sham Kamboja

Média Vietnam ngalaporkeun yén casinos di Kamboja sareng di tempat sanés ngabobodo seueur warga pikeun ngantunkeun imahna ku mamingan aranjeunna kalayan janji padamelan anu dibayar. Sakali dina hateup nu boga kasino predatory, pagawe mindeng dieksploitasi. Otoritas ogé dilaporkeun yén kasino bakal ngidinan Vietnam balik ka imah dina hiji kaayaan – mayar captors nepi ka AS $ 30.000.

VnExpress ngalaporkeun yén dina genep bulan mimiti 2022, otoritas Vietnam jeung Kamboja geus gawé bareng pikeun nyalametkeun leuwih ti 250 pagawe kasino dieksploitasi.

Wewengkon Asia Tenggara teu muhrim kana naon dasarna casinos budak-staffed. Dina Méi, awéwé ogé swam di walungan ka tatangga Kamboja, Thailand, kabur a kasino budak Burma. Anjeunna ngalaporkeun yén séjén 300 Thailand awéwé ditahan salaku budak kelamin dina kasino di wates Thailand-Myanmar.

#Ngojay #Viétnam #pikeun #ngewa #kasino #Cambodian #nyaring